sreda, 31. avgust 2016

31. avgust

Živio!

Tako! Pa smo prispeli do konca 365 tem. Potovanje je bilo dolgo in upam, da ste se tudi vi zabavali tako kot sem se jaz med pisanjem tega priročnika. Pisala sem ga dobra tri leta, sprva sem se malce poigravala, kasneje pa me je delo dobesedno posrkalo in želela sem svoj eksperiment dokončati. Včasih sem ga za več mesecev odložila. Priznam, veliko stvari sem naključno odkrivala, sem pa tudi načrtno iskala primerne vsebine, ki sem jih nato v obilju jemala iz besedil, ki so jih drugi pisali, tistih, ki se profesionalno ukvarjajo s študijem jezika in pisanja ali pa kar s pisateljevanjem. Zlasti zadnji mesec me je navdihovala knjiga Bernarda Rajha, Govoriti in povedati, ki na zanimiv način spodbudi razmišljanje o strukturi jezika.

Včasih sem pri temah uporabila učinek presenečenja oz. nepričakovanega, v želji, da morda spodbudim drugačno razmišljanje, ki pelje stran od običajnega, v neko novo dejanje. Ali mi je uspelo, pa najbolje veste tisti, ki ste z mano vztrajali do konca.

Srečno na vaši pisateljski poti in držite se tega dobronamernega nasveta, ki je spremljal vsako dnevno temo - pišimo z veseljem :)
Tema dneva: Hej, vi, nasvidenje in hvala za vse ribe.


(Pišemo le 10 - 20 minut)

Ni komentarjev:

Objavite komentar